Italiensk tomatsås för pasta och pizza

Betyg (1-5):
3.55 (20 betyg)

Det är skillnad på tomatsås och tomatsås! Här ett kok på riktiga tomater och färsk basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.2 kg tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Snitta tomaterna och koka cirka 30 sekunder. Skala och grovhacka dem. Värm oljan i en vid kastrull.
  2. Fräs vitlök, chili och basilikablad ett par minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén, tomaterna och sockret.
  3. Koka blandningen cirka 25 minuter tills den har tjocknat något. Krydda med salt och peppar. Mixa eventuellt med mixerstav. Servera med nykokt, färsk pasta. Toppa med parmesan. Eller använd såsen till pizza.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Lax- och spenatpaj

(89)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.2 kg tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost

Italiensk tomatsås för pasta och pizza

Betyg (1-5):
3.55 (20 betyg)

Det är skillnad på tomatsås och tomatsås! Här ett kok på riktiga tomater och färsk basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta tomaterna och koka cirka 30 sekunder. Skala och grovhacka dem. Värm oljan i en vid kastrull.
  2. Fräs vitlök, chili och basilikablad ett par minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén, tomaterna och sockret.
  3. Koka blandningen cirka 25 minuter tills den har tjocknat något. Krydda med salt och peppar. Mixa eventuellt med mixerstav. Servera med nykokt, färsk pasta. Toppa med parmesan. Eller använd såsen till pizza.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Lax- och spenatpaj

(89)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies