För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Italiensk chokladkaka

Betyg (1-5):
3.44 (119 betyg)

Så god kaka med med krämig fyllning.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Smält fettet i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-02-13

En riktig smaskig favoritkaka har detta blivit, krämig men inte kladdig såå god. Vacker blir den också med florsocker puder på.

ulf kistner

2015-12-14

Jättegod en gång åt jag kakan två gånger

Ingemar

2015-11-19

Det var det sämsta jag har varit med om, äcklig!

Torsten

2015-11-14

Mycket god kaka. Tog torrjäst istället för florsocker till garnering, smarrigt!

Zingo

2015-11-14

Verk good kako

Evelina

2015-11-05

Väldigt god men jag smälte mörk choklad innan jag la till mjölet och det gick jätte bra!

Baba

2015-07-29

Smaka bla men lite mike soker kanske man ska ha i mera kako om man vil inte så söt annars miiiiket go

Tomas

2015-06-30

superb kaka som smakar utsökt, en höjdare att ha till fikat :)

Secret Secret

2015-04-28

Detta är världens godaste chokladkaka men folk måste lära sig att stava innan de kommenterar (:

Mp

2015-01-08

Mkt god! Hade i honung o lite lite vatten..o plussade med!

Kalle

2014-11-21

Ni får skriva att ha på låg värme när man smälter smöret med sockret för äggen kan till lagas i den höga värmen..

manar

2014-10-21

recept ingredienser är gott.o det var tjockt smet i slut jag blandat lite vatten att blev tunnare haft det med röd gele pulver o mariekex.jätte bra o god istället.ska göras igen tillfälle.

Jatta

2014-09-09

Enkel att göra. Kanooongood,

Jatta

2014-04-30

Enkel att göra och jätte god

jenny

2013-03-31

Har gjort den här kakan i flera år.enkel smidigt med bara en kastrull och jättegoooood.alltid uppskattad av mina vänner.

2012-10-14

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Lingon- och marängpaj

(4)

Vit chokladtryffel

(39)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberpaj

(43)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 125 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Italiensk chokladkaka

Betyg (1-5):
3.44 (119 betyg)

Så god kaka med med krämig fyllning.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Smält fettet i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-02-13

En riktig smaskig favoritkaka har detta blivit, krämig men inte kladdig såå god. Vacker blir den också med florsocker puder på.

ulf kistner

2015-12-14

Jättegod en gång åt jag kakan två gånger

Ingemar

2015-11-19

Det var det sämsta jag har varit med om, äcklig!

Torsten

2015-11-14

Mycket god kaka. Tog torrjäst istället för florsocker till garnering, smarrigt!

Zingo

2015-11-14

Verk good kako

Evelina

2015-11-05

Väldigt god men jag smälte mörk choklad innan jag la till mjölet och det gick jätte bra!

Baba

2015-07-29

Smaka bla men lite mike soker kanske man ska ha i mera kako om man vil inte så söt annars miiiiket go

Tomas

2015-06-30

superb kaka som smakar utsökt, en höjdare att ha till fikat :)

Secret Secret

2015-04-28

Detta är världens godaste chokladkaka men folk måste lära sig att stava innan de kommenterar (:

Mp

2015-01-08

Mkt god! Hade i honung o lite lite vatten..o plussade med!

Kalle

2014-11-21

Ni får skriva att ha på låg värme när man smälter smöret med sockret för äggen kan till lagas i den höga värmen..

manar

2014-10-21

recept ingredienser är gott.o det var tjockt smet i slut jag blandat lite vatten att blev tunnare haft det med röd gele pulver o mariekex.jätte bra o god istället.ska göras igen tillfälle.

Jatta

2014-09-09

Enkel att göra. Kanooongood,

Jatta

2014-04-30

Enkel att göra och jätte god

jenny

2013-03-31

Har gjort den här kakan i flera år.enkel smidigt med bara en kastrull och jättegoooood.alltid uppskattad av mina vänner.

2012-10-14

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Lingon- och marängpaj

(4)

Vit chokladtryffel

(39)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Rabarberpaj

(43)