Isterbandspasta med äpple och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Rustikt och elegant på samma gång.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g pappardelle (ej färsk)
  • 400 g isterband
  • 1 tsk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen
  • flingsalt och nymalen svartpepar
  • Till servering:
  • 3 dl finriven parmesanost eller pecorino

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
  2. Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
  3. Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
  4. Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.

Servering

Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-11-30

Kommer definitivt laga fler gånger!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g pappardelle (ej färsk)
  • 400 g isterband
  • 1 tsk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 2 dl valnötter
  • 2 äpplen
  • flingsalt och nymalen svartpepar
  • Till servering:
  • 3 dl finriven parmesanost eller pecorino

Isterbandspasta med äpple och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Rustikt och elegant på samma gång.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
  2. Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
  3. Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
  4. Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.

Servering

Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-11-30

Kommer definitivt laga fler gånger!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(4)