
Isterbandspasta med äpple och valnötter
Betyg (1-5):
Rustikt och elegant på samma gång.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g pappardelle (ej färsk)
- 1 tsk olivolja
- 400 g isterband
- 1 tsk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 kruka salvia
- 2 dl valnötter
- 2 äpplen
- 2 dl finriven parmesanost eller pecorino
- flingsalt och nymalen svartpepar
- Till servering:
- 3 dl finriven parmesanost eller pecorino
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
- Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
- Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
- Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.
Servering
Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.
Liknande recept
Isterbandspasta med äpple och valnötter
Betyg (1-5):
Rustikt och elegant på samma gång.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl till senare. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt med oljan.
- Snitta isterbanden på längden och ta bort skinnet från korven. Hacka dem grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek isterband och vitlök tills isterbanden är lite knapriga. Lägg åt sidan.
- Grovhacka salviabladen och valnötterna. (Spara ev några hela till garnering). Tärna äpplena. Stek nötter, äpple och salvia i olja någon minut.
- Blanda isterbanden med pastan, det sparade kokvattnet och parmesanost. Värm upp under omrörning. Vänd ner valnötter, äpple och salviabladen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera rätten med riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa ev med hela valnötter och salvia.
Servering
Grova bitar av tomat med lite salt och svartpeppar är fräscht till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-11-30
Kommer definitivt laga fler gånger!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cecilia
2015-11-30
Kommer definitivt laga fler gånger!