Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
2.96 (24 betyg)

Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

(0)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Snabb kålrotslåda

(3)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
2.96 (24 betyg)

Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

(0)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Snabb kålrotslåda

(3)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies