Inlagd sill med ingefära och sesam

Inlagd sill med ingefära och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Varför inte höja den inlagda sillen till en ny nivå? Asiatiska smaker som ingefära, sesamolja och koriander ger den klassiska inlagda sillen ett spännande lyft.

Tillagningstid: 20 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 400 g)
  • 1 morot
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd chili

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättiksprit och sesamolja i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt svalna. Skär sillen i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i lagen. Skala och strimla moroten samt hälften av ingefäran som tändstickor. Riv resten av ingefäran och pressa ner saften i lagen
  2. Vänd ner i sillen tillsammans med salladslök, koriander(spara ev lite till servering) och rostade sesamfrön.Låt stå i kylen minst 3 tim. Toppa med färsk koriander och hackad chili vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktoria

2021-06-22

Supergod sill, en av mina favoriter. Dock väldigt mycket vätska så jag kör på hälften av vattnet, sockret, ättiksspriten och sesamoljan för att få plats i burken :)

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Inlagd sill med ingefära och sesam
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 400 g)
  • 1 morot
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd chili

Inlagd sill med ingefära och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Varför inte höja den inlagda sillen till en ny nivå? Asiatiska smaker som ingefära, sesamolja och koriander ger den klassiska inlagda sillen ett spännande lyft.

Tillagningstid: 20 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättiksprit och sesamolja i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt svalna. Skär sillen i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i lagen. Skala och strimla moroten samt hälften av ingefäran som tändstickor. Riv resten av ingefäran och pressa ner saften i lagen
  2. Vänd ner i sillen tillsammans med salladslök, koriander(spara ev lite till servering) och rostade sesamfrön.Låt stå i kylen minst 3 tim. Toppa med färsk koriander och hackad chili vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktoria

2021-06-22

Supergod sill, en av mina favoriter. Dock väldigt mycket vätska så jag kör på hälften av vattnet, sockret, ättiksspriten och sesamoljan för att få plats i burken :)

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)