Inlagd sill med ingefära och sesam
  • Tid 20 min + tid att dra

Inlagd sill med ingefära och sesam

4.67 (3 betyg)

Varför inte höja den inlagda sillen till en ny nivå? Asiatiska smaker som ingefära, sesamolja och koriander ger den klassiska inlagda sillen ett spännande lyft.

  • Tillagningstid 20 min + tid att dra
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 400 g)
  • 1 morot
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vatten, socker, ättiksprit och sesamolja i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt svalna. Skär sillen i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i lagen. Skala och strimla moroten samt hälften av ingefäran som tändstickor. Riv resten av ingefäran och pressa ner saften i lagen

  2. 2

    Vänd ner i sillen tillsammans med salladslök, koriander(spara ev lite till servering) och rostade sesamfrön.Låt stå i kylen minst 3 tim. Toppa med färsk koriander och hackad chili vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar