Inkokta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 skalade äpplen med skaftet i behåll
  • Lag:
  • 5 dl vitt vin
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 0.5 g stött saffran

Gör så här

  1. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
  3. Låt kallna i lagen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 skalade äpplen med skaftet i behåll
  • Lag:
  • 5 dl vitt vin
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 0.5 g stött saffran

Inkokta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
  3. Låt kallna i lagen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(12)