För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttbullar med chèvre

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Cashewnötstaco

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttbullar med chèvre

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Cashewnötstaco

(12)