Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 500 g laxfilé med skinn, gärna mittbit
  • 500 g färskpotatis
  • gräslök, till garnering
  • Ingefärslag
  • 50 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • Krämig wasabisås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabi

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Inkokt lax, en i grunden klassisk rätt, som blir supermodern med smak av wasabi och ingefära.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i sex bitar. Lägg ingefära, vitlök, socker och salt i en ugnsform som passar laxbitarna och häll i vatten och ättiksprit.
  2. Rör om och ställ in i ugnen, ca 15 min. Ta ut formen. Lägg i laxbitar och rödlök, se till att fisken blir helt täckt av lagen. Lägg ett lock på formen, eller plasta in, och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Kan förberedas och stå i kyl till servering. Smaksätt crème fraichen med wasabin. Koka potatisen mjuk och servera till den inkokta laxen och såsen. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-24

Hej Ninnie! Det är smidigt och sparar disk när lagen görs i samma form som laxen sedan får ligga i. Men självklart går det bra att göra lagen på spisen också. /Elsa, webbredaktör.

Ninnie

2019-06-21

Varför göra lagen i ugnen?? Enklare på spisen!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies