För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • kokt potatis, till servering
  • 1 tsk salt
  • Dillmajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 liten citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.
  2. Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.
  3. Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Tips

Perfekt att förbereda några dagar före det ska ätas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Inkokt lax

(8)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Fjordlax eschabeche

(9)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • kokt potatis, till servering
  • 1 tsk salt
  • Dillmajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 liten citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.
  2. Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.
  3. Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Tips

Perfekt att förbereda några dagar före det ska ätas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Inkokt lax

(8)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Fjordlax eschabeche

(9)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)