Inkokt lax

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Koka laxen i smakrikt och kryddigt spad som sedan förvandlas till en smarrig vinägerspetsad gelé.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 900 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 gelatinblad
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Kokspad:
  • 1 liter vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 st vitpepparkorn
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 1 skivad gul lök
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 5 stora dillkvistar
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar. Blanda ingredienserna till kokspadet. Koka spadet under lock ca 10 minuter. Lägg laxbitarna i det kokande spadet och se till att de är väl täckta. Lägg på locket. Dra kastrullen av värmen och låt lax och kokspad svalna ca 10 minuter.
  2. Blötlägg gelatinbladen. Lyft laxen ur spadet och kyl. Sila av 3 dl av spadet och värm tillsammans med vinägern och gelatinbladen tills detta löst sig. Låt gelén svalna tills den precis börjar tjockna. Doppa laxbitarna i gelén och låt sedan stelna.

Servering

Servera laxen med kokt potatis och grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad lax

(21)

Rödbetsgravad lax

(20)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Fjordlax eschabeche

(9)

Lax- och prosciuttosallad

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 900 g skinnfri laxfilé
  • 1.5 gelatinblad
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • Kokspad:
  • 1 liter vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 st vitpepparkorn
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 1 skivad gul lök
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 5 stora dillkvistar
  • 1 msk salt

Inkokt lax

Betyg (1-5):
3 (8 betyg)

Koka laxen i smakrikt och kryddigt spad som sedan förvandlas till en smarrig vinägerspetsad gelé.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar. Blanda ingredienserna till kokspadet. Koka spadet under lock ca 10 minuter. Lägg laxbitarna i det kokande spadet och se till att de är väl täckta. Lägg på locket. Dra kastrullen av värmen och låt lax och kokspad svalna ca 10 minuter.
  2. Blötlägg gelatinbladen. Lyft laxen ur spadet och kyl. Sila av 3 dl av spadet och värm tillsammans med vinägern och gelatinbladen tills detta löst sig. Låt gelén svalna tills den precis börjar tjockna. Doppa laxbitarna i gelén och låt sedan stelna.

Servering

Servera laxen med kokt potatis och grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad lax

(21)

Rödbetsgravad lax

(20)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Spicy tuna roll

(19)

Gravad röding

(22)

Fjordlax eschabeche

(9)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies