Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.

Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Dubbla havreflarn med äpple och kanel

(9)

Pepparkaksdrömmar

(34)

Knäckig saffranstosca

(30)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Fetaosttoast

(5)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 0.5 dl sylt, t ex hallon eller blåbär

Ingefärssnittar med sylt

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Klassiska syltsnittar har fått smaka av ingefära. Det gäller att inte göra dem för breda för då går de av mitt i sylten.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret med äggulan till en deg.
  2. Rulla degen till 2 rullar, ca 30 cm. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och platta till rullarna lite med fingrarna. Tryck en fördjupning i mitten och lägg sylten i fördjupningen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i skivor, ca 2 cm breda medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2019-12-05

Fick dra i ytterligare 25g smör för att få ihop degen. Hyfsat bra slutresultat. Kanske något för spröda då.

Liknande recept

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Dubbla havreflarn med äpple och kanel

(9)

Pepparkaksdrömmar

(34)

Knäckig saffranstosca

(30)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Fetaosttoast

(5)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies