Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En rätt bestående av kryddiga smaker som går bra ihop.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 480 g frysta skivor lax
  • Ingefärsmarinad:
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olja
  • Potatissallad:
  • 800 g skrubbad färsk potatis i halvor
  • 1 tunt strimlad röd paprika
  • 1 tunt strimlad gul paprika
  • 1 tunt skivad röd röd lök
  • 100 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Senapsdressing:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk bruna senapskorn
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i de otinade spetten och marinera 2-4 timmar i kylskåp, tinade spett ca 30 minuter. Vänd påsen då och då.
  2. Koka under tiden potatisen och låt den ånga av lite. Blanda senapsdressingen och blanda försiktigt ner den i potatisen. Låt svalna och blanda i resten av grönsakerna.
  3. Torka av spetten och grilla eller stek dem tills de precis är genomstekta, 3-4 minuter per sida Servera dem med salladen.

Tips

Färsk ingefära kan bytas ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1,5 krm torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 480 g frysta skivor lax
  • Ingefärsmarinad:
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 msk olja
  • Potatissallad:
  • 800 g skrubbad färsk potatis i halvor
  • 1 tunt strimlad röd paprika
  • 1 tunt strimlad gul paprika
  • 1 tunt skivad röd röd lök
  • 100 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl hackade färska örter
  • Senapsdressing:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk bruna senapskorn
  • 1 krm svartpeppar

Ingefärsmarinerade laxspett med senapsdressad potatissallad

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En rätt bestående av kryddiga smaker som går bra ihop.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i de otinade spetten och marinera 2-4 timmar i kylskåp, tinade spett ca 30 minuter. Vänd påsen då och då.
  2. Koka under tiden potatisen och låt den ånga av lite. Blanda senapsdressingen och blanda försiktigt ner den i potatisen. Låt svalna och blanda i resten av grönsakerna.
  3. Torka av spetten och grilla eller stek dem tills de precis är genomstekta, 3-4 minuter per sida Servera dem med salladen.

Tips

Färsk ingefära kan bytas ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1,5 krm torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies