Ingefärsmarinerade karréspett

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Soja, vitlök, ingefära – numera en smaksäker klassiker till karré.

Tillagningstid: 35 min + ev tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 600 g fläskkarré
  • Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (med kärnorna för extra klös)
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar; det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Tråckla upp köttskivorna på grillspett.
  2. Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad.
  3. Pensla köttet noggrant med marinad och låt gärna marinera en stund.
  4. Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida, tills de är genomstekta.

Servering

Servera t ex med Grillad romansallad med limeyoghurt.

Tips

Glöm inte att blötlägga spetten om de är av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Risfyllda grönsaker

(0)

Laxtaco

(7)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 600 g fläskkarré
  • Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (med kärnorna för extra klös)
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja

Ingefärsmarinerade karréspett

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Soja, vitlök, ingefära – numera en smaksäker klassiker till karré.

Tillagningstid: 35 min + ev tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar; det smälter vid tillagning och ger god smak på köttet. Tråckla upp köttskivorna på grillspett.
  2. Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar och mixa sedan alla ingredienser till en slät marinad.
  3. Pensla köttet noggrant med marinad och låt gärna marinera en stund.
  4. Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida, tills de är genomstekta.

Servering

Servera t ex med Grillad romansallad med limeyoghurt.

Tips

Glöm inte att blötlägga spetten om de är av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Risfyllda grönsaker

(0)

Laxtaco

(7)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies