Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(31)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(31)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies