För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(8)

Kokoskyckling från Kenya

(41)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kerala curry-kyckling

(11)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingbollar med dill och citron

(82)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(18)

Kycklingrulader med färska örter

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(8)

Kokoskyckling från Kenya

(41)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kerala curry-kyckling

(11)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingbollar med dill och citron

(82)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(18)

Kycklingrulader med färska örter

(6)