Indiska köttfärsknyten

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.

Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pirogdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g grovt skurna haricots verts i stora bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g blandfärs eller annan färs
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 40 g curry (gärna kerala), mangocurry eller vanlig curry
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

Pirogdeg

  1. Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.

Fyllning

  1. Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.

Knyten

  1. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.

Grädda i ugn

  1. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.

Servering

Servera med sallad och söt chilisås

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-03

Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.

Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Kryddiga honungsribs

(17)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)
13 st
  • Pirogdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 125 g grovt skurna haricots verts i stora bitar
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g blandfärs eller annan färs
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 40 g curry (gärna kerala), mangocurry eller vanlig curry
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

Indiska köttfärsknyten

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.

Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pirogdeg

  1. Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.

Fyllning

  1. Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.

Knyten

  1. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.

Grädda i ugn

  1. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.

Servering

Servera med sallad och söt chilisås

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-03

Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.

Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Kryddiga honungsribs

(17)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies