
Indiska köttfärsknyten
Betyg (1-5):
Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pirogdeg:
- 6 dl vetemjöl
- 250 g smör
- 1 ägg
- 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 125 g grovt skurna haricots verts i stora bitar
- 2 msk rapsolja
- 500 g blandfärs eller annan färs
- 2 krm malen svartpeppar
- 40 g curry (gärna kerala), mangocurry eller vanlig curry
- 1 ägg
- 1 tsk salt
Gör så här
Pirogdeg
- Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.
Fyllning
- Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.
Knyten
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.
Grädda i ugn
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.
Servering
Servera med sallad och söt chilisås
Liknande recept
Indiska köttfärsknyten
Betyg (1-5):
Currypiroger med matig fyllning som gräddas gyllenbruna i ugnen.
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Pirogdeg
- Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.
Fyllning
- Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.
Knyten
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter. Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.
Grädda i ugn
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna.
Servering
Servera med sallad och söt chilisås
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-01-03
Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Susanna
2015-01-03
Mycket gott! Dock ändrade jag efter egen smak, tog 1 burk majs, 1 liten purjolök och 1 grovriven morot. Uteslöt ättikan i pirogdegen men blev bra ändå. Tog 25 g vanlig malen curry vilket blev lagom starkt, blandade även i 1 tsk timjan. Fick fyllning över som jag ska ha till middag i övermorgon med ris tänkte jag.