Indisk lammgryta med yoghurt

Betyg (1-5):
3.37 (41 betyg)

Kryddig currygryta med kanel och spiskummin. Välj ditt tillbehör bland ris, bönor, couscous och bulgur

Tillagningstid: 1 tim 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 800 g benfritt lamm, gärna grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 4 msk olja
  • 3 msk curry
  • 2 tsk malen eller hel mald spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk mango chutney
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och bryn köttet runt om på stark värme.
  3. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och fräs lök, äpple, curry och spiskummin några minuter.
  4. Lägg i köttet och tillsätt kanelstång, tomatpuré, mango chutney, vatten, buljongtärning och salt. Låt småputtra tills köttet är mört, ca 1 tim.
  5. Tillsätt soja och yoghurt och koka ytterligare 5-10 min.

Servering

Servera med ris och tärnad gurka, skivad banan, salta jordnötter, russin, currypasta, soja, sambal oelek, mango chutney, kokosflingor och ev tabasco.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Theresa

2012-11-02

Mkt gott fem stjärnor

Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Lökpaj med smördeg

(27)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Blomkåls-Jansson

(96)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g benfritt lamm, gärna grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 4 msk olja
  • 3 msk curry
  • 2 tsk malen eller hel mald spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk mango chutney
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 msk olja
  • 2 dl naturell yoghurt

Indisk lammgryta med yoghurt

Betyg (1-5):
3.37 (41 betyg)

Kryddig currygryta med kanel och spiskummin. Välj ditt tillbehör bland ris, bönor, couscous och bulgur

Tillagningstid: 1 tim 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och bryn köttet runt om på stark värme.
  3. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och fräs lök, äpple, curry och spiskummin några minuter.
  4. Lägg i köttet och tillsätt kanelstång, tomatpuré, mango chutney, vatten, buljongtärning och salt. Låt småputtra tills köttet är mört, ca 1 tim.
  5. Tillsätt soja och yoghurt och koka ytterligare 5-10 min.

Servering

Servera med ris och tärnad gurka, skivad banan, salta jordnötter, russin, currypasta, soja, sambal oelek, mango chutney, kokosflingor och ev tabasco.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Theresa

2012-11-02

Mkt gott fem stjärnor

Liknande recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Lökpaj med smördeg

(27)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Blomkåls-Jansson

(96)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies