Inbakad fetaost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Frasigt gyllene på ytan och krämig inuti. Servera med honung och en rejäl tomatsallad. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 250 g färsk smördegsrulle
  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung, till servering

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär i fyra bitar. Kavla bitarna något tunnare och lägg en halv bit fetaost på varje degbit. Vik ihop till ett paket och nyp ihop skarvarna ordentligt.
  2. Blötlägg ett bakplåtspapper ca 5 min (så det inte börjar brinna på grillen). Pensla den släta sidan av smördegspaketen med lättvispat ägg och nagga med en gaffel.
  3. Krama lite vatten ur papperet och vik det dubbelt. Grilla paketen över indirekt glöd på det blöta papperet och under grillens lock.
  4. (Optimal temperatur är 225°.) De är klara när de puffat upp och har fin färg, 15–20 min. Ringla över honung och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Mannerströms gubbröra

(148)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Bettans sillsallad

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 250 g färsk smördegsrulle
  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung, till servering

Inbakad fetaost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Frasigt gyllene på ytan och krämig inuti. Servera med honung och en rejäl tomatsallad. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär i fyra bitar. Kavla bitarna något tunnare och lägg en halv bit fetaost på varje degbit. Vik ihop till ett paket och nyp ihop skarvarna ordentligt.
  2. Blötlägg ett bakplåtspapper ca 5 min (så det inte börjar brinna på grillen). Pensla den släta sidan av smördegspaketen med lättvispat ägg och nagga med en gaffel.
  3. Krama lite vatten ur papperet och vik det dubbelt. Grilla paketen över indirekt glöd på det blöta papperet och under grillens lock.
  4. (Optimal temperatur är 225°.) De är klara när de puffat upp och har fin färg, 15–20 min. Ringla över honung och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Mannerströms gubbröra

(148)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Bettans sillsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies