Hush puppies

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 35 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 300 g majskorn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 färska jalapeño, finhackade
  • 3 dl majsmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa majsen grovt med en mixerstav eller matberedare. Rör ihop majsen med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Forma med skedar eller händerna till små avlånga hush puppies. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek dem till fin färg runt om.

Tips

Färsk jalapeño kan bytas ut mot de inlagda eller mot annan chilisort. Smaka av så det inte blir för starkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2017-09-01

Är jättegott till böngrytor/chili!

Smilla

2017-07-09

Mumsiga med krydda!! Toppen till utflykten

Liknande recept

Grillad avokadohalva

(0)

Grillad coleslaw

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillad paprikasallad

(1)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Vitlöksbröd med bruschettaröra

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 300 g majskorn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 färska jalapeño, finhackade
  • 3 dl majsmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • olja, till stekning

Hush puppies

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 35 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa majsen grovt med en mixerstav eller matberedare. Rör ihop majsen med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Forma med skedar eller händerna till små avlånga hush puppies. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek dem till fin färg runt om.

Tips

Färsk jalapeño kan bytas ut mot de inlagda eller mot annan chilisort. Smaka av så det inte blir för starkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2017-09-01

Är jättegott till böngrytor/chili!

Smilla

2017-07-09

Mumsiga med krydda!! Toppen till utflykten

Liknande recept

Grillad avokadohalva

(0)

Grillad coleslaw

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Grillad paprikasallad

(1)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Vitlöksbröd med bruschettaröra

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies