Hush puppies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 35 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g majskorn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 färska jalapeño, finhackade
  • 3 dl majsmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • olja, till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa majsen grovt med en mixerstav eller matberedare. Rör ihop majsen med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Forma med skedar eller händerna till små avlånga hush puppies. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek dem till fin färg runt om.

Tips

Färsk jalapeño kan bytas ut mot de inlagda eller mot annan chilisort. Smaka av så det inte blir för starkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2017-09-01

Är jättegott till böngrytor/chili!

Smilla

2017-07-09

Mumsiga med krydda!! Toppen till utflykten

Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad paprikasallad

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g majskorn
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 färska jalapeño, finhackade
  • 3 dl majsmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • olja, till stekning
  • 1.5 tsk salt

Hush puppies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 35 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa majsen grovt med en mixerstav eller matberedare. Rör ihop majsen med resten av ingredienserna till en jämn smet.
  2. Forma med skedar eller händerna till små avlånga hush puppies. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek dem till fin färg runt om.

Tips

Färsk jalapeño kan bytas ut mot de inlagda eller mot annan chilisort. Smaka av så det inte blir för starkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2017-09-01

Är jättegott till böngrytor/chili!

Smilla

2017-07-09

Mumsiga med krydda!! Toppen till utflykten

Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad paprikasallad

Betyg
Betyg
(1)