Hummus grundrecept

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk tahini med salt
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
  2. Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kryddig bönsallad

(1)

Klassisk hummus

(2)

Nyfikenbollar

(11)

Kycklingspett med hummus

(5)

Fannys butternut-hummus

(2)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk tahini med salt
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja

Hummus grundrecept

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
  2. Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kryddig bönsallad

(1)

Klassisk hummus

(2)

Nyfikenbollar

(11)

Kycklingspett med hummus

(5)

Fannys butternut-hummus

(2)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies