Hummerpannacotta

Betyg (1-5):
3.29 (38 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 kokt hummer, 500 g
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk forellrom eller annan rom, eventuellt
  • Hummerfond:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g finhackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 svartpepparkorn
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.

Hummerfond

  1. Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
  3. Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.
  4. Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och ev forellrom före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siv Larsson

2014-01-02

I stället för hummerfond tog jag 1 1/2 msk skaldjursfond, 1 1/2 msk vitt vin och vatten så det blev 1 dl. Gott och inte särskilt svårt att göra.

Liknande recept

Skagenröradipp med chips

(8)

Vol-au-vent med räkor

(21)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Räkdipp med chips

(9)

Klassisk skagenröra på knäckebröd

(57)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kokt hummer, 500 g
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk forellrom eller annan rom, eventuellt
  • Hummerfond:
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g finhackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 svartpepparkorn
  • 0.5 tsk salt

Hummerpannacotta

Betyg (1-5):
3.29 (38 betyg)

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.

Hummerfond

  1. Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
  3. Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.
  4. Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och ev forellrom före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Siv Larsson

2014-01-02

I stället för hummerfond tog jag 1 1/2 msk skaldjursfond, 1 1/2 msk vitt vin och vatten så det blev 1 dl. Gott och inte särskilt svårt att göra.

Liknande recept

Skagenröradipp med chips

(8)

Vol-au-vent med räkor

(21)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Räkdipp med chips

(9)

Klassisk skagenröra på knäckebröd

(57)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies