
Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu
Betyg (1-5):
Helstekt fläskytterfilé med rödvinskokta grönsaker och mos.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Potatismos:
- 1 kg potatis
- 20 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- Kött:
- 1 fläskytterfilé
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1.5 msk honung
- 0.5 tsk salt
- Grönsaksragu:
- 2 tsk olivolja
- 2 morötter i slantar
- 1 klyftad rödlök
- 1 dl haricots verts
- 1 dl rött matlagningsvin
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa till ett fluffigt mos.
- Salta och peppra köttet runt om och lägg det i en het stekpanna med olja i. Stek tills köttet fått fin färg runt om och lägg över det i en ugnsform. Ringla eller klicka ut honung på köttet och låt stå i ugnen cirka 15-20 minuter. Använd gärna en stektermometer, filén är perfekt vid 67 grader.
- Värm upp en kastrull med olja och stek morot, lök och haricots verts någon minut. Slå på vin, vatten, buljongtärning och honung, låt småputtra under lock i 5 minuter. Smaka av med salt.
Tips

Skippa rödvinet och smörslunga grönsakerna om det är många små gäster vid bordet.<br>Krydda köttet med 1 msk mortlad grönpeppar.
Liknande recept
Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu
Betyg (1-5):
Helstekt fläskytterfilé med rödvinskokta grönsaker och mos.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa till ett fluffigt mos.
- Salta och peppra köttet runt om och lägg det i en het stekpanna med olja i. Stek tills köttet fått fin färg runt om och lägg över det i en ugnsform. Ringla eller klicka ut honung på köttet och låt stå i ugnen cirka 15-20 minuter. Använd gärna en stektermometer, filén är perfekt vid 67 grader.
- Värm upp en kastrull med olja och stek morot, lök och haricots verts någon minut. Slå på vin, vatten, buljongtärning och honung, låt småputtra under lock i 5 minuter. Smaka av med salt.
Tips

Skippa rödvinet och smörslunga grönsakerna om det är många små gäster vid bordet.<br>Krydda köttet med 1 msk mortlad grönpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!