För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Helstekt fläskytterfilé med rödvinskokta grönsaker och mos.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Kött:
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksragu:
  • 2 tsk olivolja
  • 2 morötter i slantar
  • 1 klyftad rödlök
  • 1 dl haricots verts
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Salta och peppra köttet runt om och lägg det i en het stekpanna med olja i. Stek tills köttet fått fin färg runt om och lägg över det i en ugnsform. Ringla eller klicka ut honung på köttet och låt stå i ugnen cirka 15-20 minuter. Använd gärna en stektermometer, filén är perfekt vid 67 grader.
  4. Värm upp en kastrull med olja och stek morot, lök och haricots verts någon minut. Slå på vin, vatten, buljongtärning och honung, låt småputtra under lock i 5 minuter. Smaka av med salt.

Tips

Skippa rödvinet och smörslunga grönsakerna om det är många små gäster vid bordet.<br>Krydda köttet med 1 msk mortlad grönpeppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Bolognese

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk kalops

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Kassler med färskpotatismush

(18)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)
15 st
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Kött:
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaksragu:
  • 2 tsk olivolja
  • 2 morötter i slantar
  • 1 klyftad rödlök
  • 1 dl haricots verts
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Helstekt fläskytterfilé med rödvinskokta grönsaker och mos.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Salta och peppra köttet runt om och lägg det i en het stekpanna med olja i. Stek tills köttet fått fin färg runt om och lägg över det i en ugnsform. Ringla eller klicka ut honung på köttet och låt stå i ugnen cirka 15-20 minuter. Använd gärna en stektermometer, filén är perfekt vid 67 grader.
  4. Värm upp en kastrull med olja och stek morot, lök och haricots verts någon minut. Slå på vin, vatten, buljongtärning och honung, låt småputtra under lock i 5 minuter. Smaka av med salt.

Tips

Skippa rödvinet och smörslunga grönsakerna om det är många små gäster vid bordet.<br>Krydda köttet med 1 msk mortlad grönpeppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Bolognese

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk kalops

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Kassler med färskpotatismush

(18)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)