Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel potatisgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)