Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Primörpaj

(9)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Enkel potatisgratäng

(12)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Primörpaj

(9)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Enkel potatisgratäng

(12)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies