Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.
  2. Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.
  3. Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies