Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

(4)

Coleslaw med syrligt äpple

(3)

Fräsch rotfruktssallad

(0)

Lysande utsikter

(3)

Morots- och citrusdrink

(18)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Mias morotssallad

(2)

Smoothie Röd skymning

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

(4)

Coleslaw med syrligt äpple

(3)

Fräsch rotfruktssallad

(0)

Lysande utsikter

(3)

Morots- och citrusdrink

(18)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Mias morotssallad

(2)

Smoothie Röd skymning

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies