För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(5)

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

(5)

Morotssmoothie med ingefära

(3)

Rotfrukts- och potatisgratäng med äpple

(6)

Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

(24)

Asiatisk råkostsallad

(10)

Enkelt morotsbröd

(36)

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

(41)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(5)

Rekokyckling med asiatisk morotssallad

(5)

Morotssmoothie med ingefära

(3)

Rotfrukts- och potatisgratäng med äpple

(6)

Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

(24)

Asiatisk råkostsallad

(10)

Enkelt morotsbröd

(36)

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

(41)