Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Korvsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots- och citrusdrink

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och ingefärsshot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsjuice med ingefära och citron

Betyg
Betyg
(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torra Gula ärtor (ca 1 liter kokta)
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Holiday bowl - rödbetshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Härlig hummus gjord på rödbetor och ärtor. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 40 min + 9 tim
Ugnstemperatur:225º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen (tar minst 9 timmar). Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i jämnstora klyftor.
  2. Fördela i en ugnsform tillsammans med vitlöken delad på mitten. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min för vitlöken och ca 30 min för rödbetorna.
  3. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa alla ingredienser till hummusen i omgångar till en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera gärna med oliver, tunt skivad polkabeta och rostade sesamfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Korvsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots- och citrusdrink

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och ingefärsshot

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsjuice med ingefära och citron

Betyg
Betyg
(19)