Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • salt

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)