Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med grönkålssallad

(9)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Thailändsk kycklingwok

(92)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Kyckling- och nudelsoppa

(10)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med grönkålssallad

(9)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Thailändsk kycklingwok

(92)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Kyckling- och nudelsoppa

(10)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies