Högrevstacos med mörk öl

Betyg (1-5):
3.26 (78 betyg)

En långkok på högrev med tacosmaker värt att vänta på! Servera i varma tortillabröd med krispig sallad, grönsaker och gräddfil.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 kg högrev
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor hackad morot
  • 8 hela, skalade stek- eller schalottenlökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chilifrukt
  • 1.5 msk spiskummin
  • 3 msk oxfond
  • 6 dl mörkt öl
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Servering:
  • 10 medium tortillabröd
  • 1 huvud krispsallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Ta bort eventuella senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het panna med olja. Lägg köttet åt sidan i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Hetta upp mer olja och stek morot, lök, vitlök och chili cirka 3 minuter.
  2. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering.

Servering:

  1. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen och fyll dem med kött, sallad, tomat, lök och gräddfil. Vira ihop till en strut och toppa med färsk koriander. Ge eventuellt rullen extra stöd med en servett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2019-10-09

Så gott! En succé när jag bjudit vänner på middag. Perfekt att man kan plocka de tillbehör man själv vill ha utifrån den här supergoda grunden. Jag ser alltid till att göra massor med guacamole som tillbehör.

alibaba

2013-12-14

dunder gott

Mahmoud

2013-01-04

Jätte fint

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttbullar med parmaskinka

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg högrev
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor hackad morot
  • 8 hela, skalade stek- eller schalottenlökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chilifrukt
  • 1.5 msk spiskummin
  • 3 msk oxfond
  • 6 dl mörkt öl
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Servering:
  • 10 medium tortillabröd
  • 1 huvud krispsallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander

Högrevstacos med mörk öl

Betyg (1-5):
3.26 (78 betyg)

En långkok på högrev med tacosmaker värt att vänta på! Servera i varma tortillabröd med krispig sallad, grönsaker och gräddfil.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het panna med olja. Lägg köttet åt sidan i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Hetta upp mer olja och stek morot, lök, vitlök och chili cirka 3 minuter.
  2. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering.

Servering:

  1. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen och fyll dem med kött, sallad, tomat, lök och gräddfil. Vira ihop till en strut och toppa med färsk koriander. Ge eventuellt rullen extra stöd med en servett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2019-10-09

Så gott! En succé när jag bjudit vänner på middag. Perfekt att man kan plocka de tillbehör man själv vill ha utifrån den här supergoda grunden. Jag ser alltid till att göra massor med guacamole som tillbehör.

alibaba

2013-12-14

dunder gott

Mahmoud

2013-01-04

Jätte fint

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies