Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Betyg (1-5):
3.13 (31 betyg)

Långkokt högrev är väl värd att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme + 6 timmar i ugnen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 2 kg högrev
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 morötter i bitar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 3 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1.5 tsk salt
  • Råstekt rosmarinpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 1 strimlad gul lök
  • 4 msk smör
  • 3 kvistar repad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Rödvinssås:
  • 4 dl sky från grytan
  • 1.5 dl rödvin
  • 1 socker, gärna muscovado
  • 1 msk smör
  • maizena redning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Dela högreven i två bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stor gryta, gärna gjutjärn, med smör. Ge köttet fin stekyta runt om, ev i två omgångar.
  2. Lägg i morot, lök, kryddor. Stek 1 min. Häll på vatten och vin. Sätt på lock. Ställ grytan i nedre delen av ugnen. Vänd köttet efter 3 tim och låt stå 3 tim till. Lyft ut köttet när det är så mört att man kan dra loss bitar med gaffel. Låt vila i aluminiumfolie tills resten är klart.

Råstekt rosmarinpotatis

  1. Skala potatis. Skiva tunt, gärna på mandolin. Stek potatis och lök i omgångar i smör på medelvärme i en stekpanna. Strö över rosmarin, salt och peppar. Håll varmt i ugn på ca 65° eller under folie.

Rödvinssås

  1. Sila ner vätskan som är kvar i grytan i en kastrull (ca 4 dl). Häll i rödvin och socker. Låt koka ner till lite mer än hälften. Vispa i smör och smaka ev av med mer salt. Red av till önskad konsistens med maizena.
  2. Fördela kött, råstekt potatis och rödvinssås på värmda tallrikar. Lägg också upp rotfrukter och tryffelbearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-07

@Leffe Tryffelbearnaisen hittar du här; www.coop.se/Recept--mat/Recept/t/tryffelbearnaise/ Rotfrukterna är de som stekt med köttet i grytan.

Leffe E

2014-03-06

var kommer rotfrukterna och tryffelbearnisen ifrån. Råa? kokta? strimlade?

Liknande recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 kg högrev
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 morötter i bitar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 3 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1.5 tsk salt
  • Råstekt rosmarinpotatis:
  • 1 kg potatis
  • 1 strimlad gul lök
  • 4 msk smör
  • 3 kvistar repad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Rödvinssås:
  • 4 dl sky från grytan
  • 1.5 dl rödvin
  • 1 socker, gärna muscovado
  • 1 msk smör
  • maizena redning

Högrev, rosmarinpotatis och rödvinssås

Betyg (1-5):
3.13 (31 betyg)

Långkokt högrev är väl värd att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme + 6 timmar i ugnen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Dela högreven i två bitar. Salta och peppra. Hetta upp en stor gryta, gärna gjutjärn, med smör. Ge köttet fin stekyta runt om, ev i två omgångar.
  2. Lägg i morot, lök, kryddor. Stek 1 min. Häll på vatten och vin. Sätt på lock. Ställ grytan i nedre delen av ugnen. Vänd köttet efter 3 tim och låt stå 3 tim till. Lyft ut köttet när det är så mört att man kan dra loss bitar med gaffel. Låt vila i aluminiumfolie tills resten är klart.

Råstekt rosmarinpotatis

  1. Skala potatis. Skiva tunt, gärna på mandolin. Stek potatis och lök i omgångar i smör på medelvärme i en stekpanna. Strö över rosmarin, salt och peppar. Håll varmt i ugn på ca 65° eller under folie.

Rödvinssås

  1. Sila ner vätskan som är kvar i grytan i en kastrull (ca 4 dl). Häll i rödvin och socker. Låt koka ner till lite mer än hälften. Vispa i smör och smaka ev av med mer salt. Red av till önskad konsistens med maizena.
  2. Fördela kött, råstekt potatis och rödvinssås på värmda tallrikar. Lägg också upp rotfrukter och tryffelbearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-07

@Leffe Tryffelbearnaisen hittar du här; www.coop.se/Recept--mat/Recept/t/tryffelbearnaise/ Rotfrukterna är de som stekt med köttet i grytan.

Leffe E

2014-03-06

var kommer rotfrukterna och tryffelbearnisen ifrån. Råa? kokta? strimlade?

Liknande recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies