För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hirsplättar

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Små små plättar av kärlek med smak av kokos.

Tillagningstid: 1 timme
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hirs
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 ägg
  • 5 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 mango
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl flytande honung

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan hirsen kokar gör du plättsmeten: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken medan du vispar blandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät.
  2. Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj snabbt i kallt vatten, låt rinna av och blanda hirsen i plättsmeten. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plättrundel och häll i smet, cirka 1 matsked i varje. När ytan stelnat, efter 1-2 minuter, och blivit matt är det dags att vända plätten och steka andra sidan. Stek på medelstark värme.
  3. Skär mangon på båda sidor om kärnan, skala fruktköttet och skär i bitar. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta kokosflingorna några minuter på medelstark värme. Skaka pannan då och då.

Servering

Servera plättarna med mango, kokosflingor, matyoghurt och lite honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggvåfflor

(88)

Proteinpannkaka med bär

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl hirs
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 ägg
  • 5 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 mango
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl flytande honung

Hirsplättar

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Små små plättar av kärlek med smak av kokos.

Tillagningstid: 1 timme
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan hirsen kokar gör du plättsmeten: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken medan du vispar blandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät.
  2. Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj snabbt i kallt vatten, låt rinna av och blanda hirsen i plättsmeten. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plättrundel och häll i smet, cirka 1 matsked i varje. När ytan stelnat, efter 1-2 minuter, och blivit matt är det dags att vända plätten och steka andra sidan. Stek på medelstark värme.
  3. Skär mangon på båda sidor om kärnan, skala fruktköttet och skär i bitar. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta kokosflingorna några minuter på medelstark värme. Skaka pannan då och då.

Servering

Servera plättarna med mango, kokosflingor, matyoghurt och lite honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggvåfflor

(88)

Proteinpannkaka med bär

(9)