
Hirsplättar
Betyg (1-5):
Små små plättar av kärlek med smak av kokos.
Tillagningstid: 1 timme
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl hirs
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 3 dl kokosmjölk
- 3 ägg
- 5 msk smör till stekning
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 1 mango
- 1 dl kokosflingor
- 2 dl yoghurt 10 %
- 0.5 dl flytande honung
Gör så här
- Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan hirsen kokar gör du plättsmeten: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken medan du vispar blandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät.
- Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj snabbt i kallt vatten, låt rinna av och blanda hirsen i plättsmeten. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plättrundel och häll i smet, cirka 1 matsked i varje. När ytan stelnat, efter 1-2 minuter, och blivit matt är det dags att vända plätten och steka andra sidan. Stek på medelstark värme.
- Skär mangon på båda sidor om kärnan, skala fruktköttet och skär i bitar. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta kokosflingorna några minuter på medelstark värme. Skaka pannan då och då.
Servering
Servera plättarna med mango, kokosflingor, matyoghurt och lite honung.
Liknande recept
Hirsplättar
Betyg (1-5):
Små små plättar av kärlek med smak av kokos.
Tillagningstid: 1 timme
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan hirsen kokar gör du plättsmeten: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken medan du vispar blandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät.
- Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj snabbt i kallt vatten, låt rinna av och blanda hirsen i plättsmeten. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plättrundel och häll i smet, cirka 1 matsked i varje. När ytan stelnat, efter 1-2 minuter, och blivit matt är det dags att vända plätten och steka andra sidan. Stek på medelstark värme.
- Skär mangon på båda sidor om kärnan, skala fruktköttet och skär i bitar. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta kokosflingorna några minuter på medelstark värme. Skaka pannan då och då.
Servering
Servera plättarna med mango, kokosflingor, matyoghurt och lite honung.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!