Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Muffins med smak av cognac och chili toppade med choklad med kaffesmak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 75 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast gulor
  • 6 cl mörk rom
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Glasyr:
  • 50 g smält mörk choklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt muffinsarna svalna något.

Glasyr

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

Tips

Kan göras som 10 stora muffins

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-30

Det ska vara 1 tsk bakpulver.

eva

2012-04-29

Bakpulver???

Liknande recept

Barnens godast fikamellis

(3)

Nötbräck med torkad frukt

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 75 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast gulor
  • 6 cl mörk rom
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Glasyr:
  • 50 g smält mörk choklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk florsocker

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Muffins med smak av cognac och chili toppade med choklad med kaffesmak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt muffinsarna svalna något.

Glasyr

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

Tips

Kan göras som 10 stora muffins

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-04-30

Det ska vara 1 tsk bakpulver.

eva

2012-04-29

Bakpulver???

Liknande recept

Barnens godast fikamellis

(3)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies