Het kycklingfilé med gul bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (57 betyg)

Ungsstekt kyckling med ett täcke av ajvar relish, vitlök och koriander ser inte bara fin ut på tallriken utan den smakar också fantastiskt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Blanda ajvar relish, citronskal och citronsaft, vitlök, koriander, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord form och täck med ajvarblandningen. Stek i ugn tills kycklingen är genomstekt, 15-20 minuter.
  2. Koka bulgurn efter anvisning på paketet och tillsätt eventuellt gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och blanda med persilja.

Servering

Servera med till exempel Zucchini i het chililag.

Tips

Glutenfria alternativ till bulgur är ris eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-04-26

Supergott!!

Karin Linghult

2011-12-07

Recept

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingspett med bulgursallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med couscous

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Korvgryta med kryddig couscous

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad färsk persilja

Het kycklingfilé med gul bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (57 betyg)

Ungsstekt kyckling med ett täcke av ajvar relish, vitlök och koriander ser inte bara fin ut på tallriken utan den smakar också fantastiskt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ajvar relish, citronskal och citronsaft, vitlök, koriander, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord form och täck med ajvarblandningen. Stek i ugn tills kycklingen är genomstekt, 15-20 minuter.
  2. Koka bulgurn efter anvisning på paketet och tillsätt eventuellt gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och blanda med persilja.

Servering

Servera med till exempel Zucchini i het chililag.

Tips

Glutenfria alternativ till bulgur är ris eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-04-26

Supergott!!

Karin Linghult

2011-12-07

Recept

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

Betyg
Betyg
(127)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingspett med bulgursallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med couscous

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Korvgryta med kryddig couscous

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)