Het kycklingfilé med gul bulgur

Betyg (1-5):
3.36 (56 betyg)

Ungsstekt kyckling med ett täcke av ajvar relish, vitlök och koriander ser inte bara fin ut på tallriken utan den smakar också fantastiskt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Blanda ajvar relish, citronskal och citronsaft, vitlök, koriander, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord form och täck med ajvarblandningen. Stek i ugn tills kycklingen är genomstekt, 15-20 minuter.
  2. Koka bulgurn efter anvisning på paketet och tillsätt eventuellt gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och blanda med persilja.

Servering

Servera med till exempel Zucchini i het chililag.

Tips

Glutenfria alternativ till bulgur är ris eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-04-26

Supergott!!

Karin Linghult

2011-12-07

Recept

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Marockansk kycklingryta med couscous

(32)

Kycklingspett med bulgursallad

(24)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Kyckling med sirapskål

(5)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Korvgryta med kryddig couscous

(25)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 dl hackad färsk persilja

Het kycklingfilé med gul bulgur

Betyg (1-5):
3.36 (56 betyg)

Ungsstekt kyckling med ett täcke av ajvar relish, vitlök och koriander ser inte bara fin ut på tallriken utan den smakar också fantastiskt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ajvar relish, citronskal och citronsaft, vitlök, koriander, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord form och täck med ajvarblandningen. Stek i ugn tills kycklingen är genomstekt, 15-20 minuter.
  2. Koka bulgurn efter anvisning på paketet och tillsätt eventuellt gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och blanda med persilja.

Servering

Servera med till exempel Zucchini i het chililag.

Tips

Glutenfria alternativ till bulgur är ris eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2012-04-26

Supergott!!

Karin Linghult

2011-12-07

Recept

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Marockansk kycklingryta med couscous

(32)

Kycklingspett med bulgursallad

(24)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Kyckling med sirapskål

(5)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Korvgryta med kryddig couscous

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies