Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lyft upp laxen ur spadet och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
9 st
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lyft upp laxen ur spadet och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies