För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 4 msk salt
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lyft upp laxen ur spadet och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Lax- och spenatpaj

(94)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax med salsa verde

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Lax till smörgåspålägg:
  • 1 kg benfri lax med skinn (mittbiten)
  • 3 msk strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 4 msk salt
  • Dillpotatis:
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • 1 citron

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Len och god hemrimmad lax passar både med dillpotatis och på buffébordet.

Tillagningstid: 25 minuter + 2 dygn att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxbiten i en form och massera in saltblandningen ordentligt. Täck ordentligt med plast och låt stå i kylskåp i 2 dygn. Vänd fisken 1–2 gånger.

Dillpotatis

  1. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min. Dela potatisarna när de fortfarande är varma och vänd ihop med crème fraiche, spenat, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lyft upp laxen ur spadet och skär i tunna skivor. Servera med den ljumma dillpotatisen och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Lax- och spenatpaj

(94)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax med salsa verde

(0)