Hemlagad senap

Betyg (1-5):
3.5 (48 betyg)

Snabbt och enkelt gör du din egen senap som du smaaksätter med din egen favorit smak.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 52 g gult senapsfrö
  • 26 g brunt senapsfrö
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl solrosolja eller annan neutral olja
  • Apelsinsenap:
  • 2 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinsaft
  • Chili- och honungssenap:
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili eller 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Sjud senapsfröna i vattnet cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. Nu har du den naturella senapen. Smaksätt enligt nedan. Alla tre varianterna håller flera månader i kylskåp.

Apelsinsenap

  1. Riv apelsinskalet ner i senapen. Pressa i saften. Blanda väl.

Chili- och honungssenap

  1. Hacka chilin, lägg i senapen. Häll i honungen. Blanda väl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2018-09-17

Nada! Denna senapen är en katastrof! Ta bort eländet! Petersborg har recept, låna därifrån!

Anna-Lena

2018-02-09

Det var "drag" i den senapen!! Det gillar jag. Supergod och lätt att göra! :)

Dennis

2017-05-22

Helt okej. Första senapen jag gjort. Kastade om receptet lite och som föregående skrev så hade jag en matsked extra socker samt lite mer vinäger o salt. Man får inte glömma att det här är en bas. Våga testa nya smaker

Sten-Åke Walller

2015-12-21

Tillsätt lite tjockgrädde och en skvätt konjak samt öka sockermängden så blir den supergod inom två-tre dagar

Gustav

2015-12-13

Fick slänga skiten, var nog den bäskaste och äckligaste senapen någonsin.

claes ödman

2014-12-21

riktigt god senap

bosse

2013-03-01

Helt ok, prova även med apelsinskal + sherry ca. 2cl. kalas!

Susanne Nordberg

2012-12-19

Jag tar knappa två teskedar chiliflakes, det blir lagom mycket drag! Mycket god senap till julmaten, och bra att ge bort i en fin liten burk.

Göran

2012-11-07

Med lite justering och tillägg av indigrienserna så blev det en TIO- påängare:-)

Göran Stafrin

2012-01-12

Jag var på god väg att slänga den när jag precis rört ihop den, men när den har fått mogna ett par dagar i kylen blev den minst lika god som köpt senap. Variera gärna sötma och kryddning efter egen smak,

Susanne Nordberg

2012-01-06

Chili- och honungssenapen blev stark och god och mycket populär både hos min familj och hos våra bekanta som jag gav bort den till. Den ska jag göra till nästa Jul igen, var så säker! :)

Ann Lundquist

2011-12-17

Den senapen var ingen höjdare.

Susanne Nordberg

2011-11-29

Det var enkelt och roligt att göra! Dock får man passa värmen lite så att inte senapsfröerna bränns fast i kastrullen. För min smak så var 1½ tsk chiliflakes perfekt. Nu har jag fyllt två små söta burkar med min hemlagade chili- och honungssenap - en perfekt "för-julklapp" att ge bort till helgen!

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 52 g gult senapsfrö
  • 26 g brunt senapsfrö
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl solrosolja eller annan neutral olja
  • Apelsinsenap:
  • 2 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinsaft
  • Chili- och honungssenap:
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili eller 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk honung

Hemlagad senap

Betyg (1-5):
3.5 (48 betyg)

Snabbt och enkelt gör du din egen senap som du smaaksätter med din egen favorit smak.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sjud senapsfröna i vattnet cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. Nu har du den naturella senapen. Smaksätt enligt nedan. Alla tre varianterna håller flera månader i kylskåp.

Apelsinsenap

  1. Riv apelsinskalet ner i senapen. Pressa i saften. Blanda väl.

Chili- och honungssenap

  1. Hacka chilin, lägg i senapen. Häll i honungen. Blanda väl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bo

2018-09-17

Nada! Denna senapen är en katastrof! Ta bort eländet! Petersborg har recept, låna därifrån!

Anna-Lena

2018-02-09

Det var "drag" i den senapen!! Det gillar jag. Supergod och lätt att göra! :)

Dennis

2017-05-22

Helt okej. Första senapen jag gjort. Kastade om receptet lite och som föregående skrev så hade jag en matsked extra socker samt lite mer vinäger o salt. Man får inte glömma att det här är en bas. Våga testa nya smaker

Sten-Åke Walller

2015-12-21

Tillsätt lite tjockgrädde och en skvätt konjak samt öka sockermängden så blir den supergod inom två-tre dagar

Gustav

2015-12-13

Fick slänga skiten, var nog den bäskaste och äckligaste senapen någonsin.

claes ödman

2014-12-21

riktigt god senap

bosse

2013-03-01

Helt ok, prova även med apelsinskal + sherry ca. 2cl. kalas!

Susanne Nordberg

2012-12-19

Jag tar knappa två teskedar chiliflakes, det blir lagom mycket drag! Mycket god senap till julmaten, och bra att ge bort i en fin liten burk.

Göran

2012-11-07

Med lite justering och tillägg av indigrienserna så blev det en TIO- påängare:-)

Göran Stafrin

2012-01-12

Jag var på god väg att slänga den när jag precis rört ihop den, men när den har fått mogna ett par dagar i kylen blev den minst lika god som köpt senap. Variera gärna sötma och kryddning efter egen smak,

Susanne Nordberg

2012-01-06

Chili- och honungssenapen blev stark och god och mycket populär både hos min familj och hos våra bekanta som jag gav bort den till. Den ska jag göra till nästa Jul igen, var så säker! :)

Ann Lundquist

2011-12-17

Den senapen var ingen höjdare.

Susanne Nordberg

2011-11-29

Det var enkelt och roligt att göra! Dock får man passa värmen lite så att inte senapsfröerna bränns fast i kastrullen. För min smak så var 1½ tsk chiliflakes perfekt. Nu har jag fyllt två små söta burkar med min hemlagade chili- och honungssenap - en perfekt "för-julklapp" att ge bort till helgen!

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies