Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg (1-5):
3.79 (33 betyg)

Inget smakar mer sommar än hemgjord jordgubbsglass.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar att frysa
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 8 våffelstrutar
  • 2 dl vispgrädde
  • strössel

Gör så här

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa dem fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa socker, honung och äggulor fluffigt med elvisp.
  3. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden och därefter äggvispet.
  4. Frys glassen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner eller tills den har fått bra konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke eller plastlåda och ställa i frysen ca 3 tim. Ta ut och rör i glassen då och då.
  5. Låt glassen mjukna en stund i rumstemperatur så blir den lättare att servera. Kula glassen och servera i strutar. Toppa med vispad grädde och strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-07-21

Den godaste jordgubbsglassen som jag ätit, helt underbar!

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Kiev

(2)

Prinsessbakelser

(63)

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Saras påsktårta

(177)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 8 våffelstrutar
  • 2 dl vispgrädde
  • strössel

Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg (1-5):
3.79 (33 betyg)

Inget smakar mer sommar än hemgjord jordgubbsglass.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar att frysa
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Mixa dem fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa socker, honung och äggulor fluffigt med elvisp.
  3. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden och därefter äggvispet.
  4. Frys glassen i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner eller tills den har fått bra konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke eller plastlåda och ställa i frysen ca 3 tim. Ta ut och rör i glassen då och då.
  5. Låt glassen mjukna en stund i rumstemperatur så blir den lättare att servera. Kula glassen och servera i strutar. Toppa med vispad grädde och strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2015-07-21

Den godaste jordgubbsglassen som jag ätit, helt underbar!

Liknande recept

Min godaste rabarberpaj

(27)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Kiev

(2)

Prinsessbakelser

(63)

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Saras påsktårta

(177)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies