
Helstekt ryggbiff
Betyg (1-5):
Helstekt ryggbiff som serveras med en smakrik bönsallad med chili, vitlök, squash, lime och massa färska örter.
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg hel ryggbiff, med kappa
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- Bönsallad:
- 5 dl flageoletbönor
- 0.5 dl olivolja
- 2 urkärnade, finhackade röda chili
- 3 skalade, finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 squash, skuren i tunna bitar
- 0.5 ansad, skivad purjolök
- 1 dl grovhackad färsk basilika
- 1 msk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- pressad lime efter smak
- 40 g rumsvarmt smör
- 2 msk hackade, färska örter, t ex basilika, oregano, timjan
Gör så här
- Hetta upp en grillpanna. Bryn biffen runt om, salta och peppra. Ställ in biffen i ugnen i grillpannan (om den är ugnssäker) eller lägg i en form. Stek färdigt i ugn, använd en stektermometer. Vid 55 grader är köttet rosarött, 60 grader rosa och 70 grader genomstekt.
- Bönor brukar behöva blötläggas i cirka 8 timmar, följ anvisningarna på förpackningen. Koka bönorna enligt förpackningens anvisning.
- Hetta upp ½ deciliter olja i en stekpanna. Fräs chili och vitlök tills de fått färg. Ta pannan från värmen, tillsätt vinägern och häll över de varma bönorna. Blanda.
- Häll lite mer olja i pannan och fräs squash och purjolök hastigt. Vänd ner de frästa grönsakerna, basilika, salt, peppar och eventuellt pressad lime. Blanda smör och örter och servera med biff och bönor.
- Det går bra att använda andra bönor, till exempel borlottibönor eller stora vita bönor. Chilins styrka kan variera, så minska chilimängden om du inte gillar stark mat.
Liknande recept
Helstekt ryggbiff
Betyg (1-5):
Helstekt ryggbiff som serveras med en smakrik bönsallad med chili, vitlök, squash, lime och massa färska örter.
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp en grillpanna. Bryn biffen runt om, salta och peppra. Ställ in biffen i ugnen i grillpannan (om den är ugnssäker) eller lägg i en form. Stek färdigt i ugn, använd en stektermometer. Vid 55 grader är köttet rosarött, 60 grader rosa och 70 grader genomstekt.
- Bönor brukar behöva blötläggas i cirka 8 timmar, följ anvisningarna på förpackningen. Koka bönorna enligt förpackningens anvisning.
- Hetta upp ½ deciliter olja i en stekpanna. Fräs chili och vitlök tills de fått färg. Ta pannan från värmen, tillsätt vinägern och häll över de varma bönorna. Blanda.
- Häll lite mer olja i pannan och fräs squash och purjolök hastigt. Vänd ner de frästa grönsakerna, basilika, salt, peppar och eventuellt pressad lime. Blanda smör och örter och servera med biff och bönor.
- Det går bra att använda andra bönor, till exempel borlottibönor eller stora vita bönor. Chilins styrka kan variera, så minska chilimängden om du inte gillar stark mat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!