
Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon
Betyg (1-5):
En festmåltid med sött tillbehör.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g oxfilé, gärna mittbiten
- svartpeppar
- 2 msk smör
- 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
- salt
- Fikon:
- 4 färska fikon
- 50 g riven pecorinoost
- 0.5 dl crème fraiche
- svartpeppar
- 4 rosmarinkvistar
- salt
Gör så här
- Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
- Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
- Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.
Servering
Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.
Liknande recept
Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon
Betyg (1-5):
En festmåltid med sött tillbehör.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
- Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
- Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.
Servering
Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Carin
2011-11-29
Till fredag