Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
2.84 (43 betyg)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Gryta africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskfilé africana

(40)

Limemarinerad fläskfilé

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g oxfilé, gärna mittbiten
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g tunt skivad salami, helst avlånga skivor
  • Fikon:
  • 4 färska fikon
  • 50 g riven pecorinoost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 4 rosmarinkvistar

Helstekt oxfilé med salami och pecorinofikon

Betyg (1-5):
2.84 (43 betyg)

En festmåltid med sött tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa oxfilén. Salta och peppra den runt om och linda sedan in i salamiskivor (enklast om man har avlånga skivor). Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runt om.
  2. Lägg i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader.
  3. Höj värmen till 225 grader. Skär kryss i fikonen. Blanda ost och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen i fikonen och låt stå i ugnen cirka 10 minuter medan filén vilar. Garnera med rosmarin.

Servering

Servera med Ugnsstekt potatis och jordärtskocka och Rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2011-11-29

Till fredag

Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Gryta africana

(42)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskfilé africana

(40)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies