Helstekt Oxfilé

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Den smakrika glazen gör den lyxiga oxfilén ännu godare och blir perfekt i kombination med tillbehören.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg oxfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 citron, delad
  • 1 tsk olja, till citronerna
  • färsk timjan till garnering
  • Glaze
  • 0.5 dl rapsolja eller majsolja
  • 3 msk mörk rom eller whiskey
  • 2 msk muskovadosocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk japansk soja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn i smör runt om till fin färg. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka ihop ca 5 min.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och pensla med glazen. Stick in en termometer i den tjockaste delen. Tillaga i mitten av ugnen till 55 innertemperatur.
  3. Pensla med mer glaze två gånger under tiden. Låt köttet vila 10–15 min innan det skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  4. Pensla snittytorna på citronen med olja och stek till fin färg, gärna i grillpanna. Garnera köttet med timjankvistar. Pressa över citronsaft vid servering.

Tips

Bind upp köttet med steksnöre om det behövs (eller bara för att det är fint!).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg oxfilé
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 citron, delad
  • 1 tsk olja, till citronerna
  • färsk timjan till garnering
  • Glaze
  • 0.5 dl rapsolja eller majsolja
  • 3 msk mörk rom eller whiskey
  • 2 msk muskovadosocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk japansk soja
  • 0.5 tsk flingsalt

Helstekt Oxfilé

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Den smakrika glazen gör den lyxiga oxfilén ännu godare och blir perfekt i kombination med tillbehören.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn i smör runt om till fin färg. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka ihop ca 5 min.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och pensla med glazen. Stick in en termometer i den tjockaste delen. Tillaga i mitten av ugnen till 55 innertemperatur.
  3. Pensla med mer glaze två gånger under tiden. Låt köttet vila 10–15 min innan det skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  4. Pensla snittytorna på citronen med olja och stek till fin färg, gärna i grillpanna. Garnera köttet med timjankvistar. Pressa över citronsaft vid servering.

Tips

Bind upp köttet med steksnöre om det behövs (eller bara för att det är fint!).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies