Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Härlig fläskytterfilé med tomatsås och smulad fetaost.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 600 g potatis, i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 60 g fetaost
  • 1 kruka oregano, grovhackad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort fettet från köttet och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör tills fin stekyta. Stoppa in en kött termometer från ändsidan och låt stekas klart mitt i ugnen till en innetemperatur på 68°.
  3. Fördela potatisklyftorna på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta tills gyllene, ca 25 min.

Tomatsås:

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja någon minut. Häll i tomatkross, balsamvinäger och honung. Låt småputtra medan maten är i ugnen men minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med potatisklyftor, tomatsås, smulad fetaost och färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2017-04-05

Hur gott som helst. Grabben har önskat den 2 gånger nu :)

Linda

2017-01-02

Lättlagat och gott

Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Moussakagratäng

(36)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 600 g potatis, i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 60 g fetaost
  • 1 kruka oregano, grovhackad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

Härlig fläskytterfilé med tomatsås och smulad fetaost.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort fettet från köttet och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör tills fin stekyta. Stoppa in en kött termometer från ändsidan och låt stekas klart mitt i ugnen till en innetemperatur på 68°.
  3. Fördela potatisklyftorna på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta tills gyllene, ca 25 min.

Tomatsås:

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja någon minut. Häll i tomatkross, balsamvinäger och honung. Låt småputtra medan maten är i ugnen men minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med potatisklyftor, tomatsås, smulad fetaost och färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2017-04-05

Hur gott som helst. Grabben har önskat den 2 gånger nu :)

Linda

2017-01-02

Lättlagat och gott

Liknande recept

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Moussakagratäng

(36)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies