Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 900 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g haricots verts. till servering
  • Rotfruktsgratäng:
  • 400 g morötter
  • 400 g rotselleri
  • 400 g palsternackor
  • 5 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör. Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  3. Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.

Servering

Toppa med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-10-06

Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Nacho de lux med pulled pork - Coop

(5)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)

Krämig grönkåls- och pumpagratäng - Coop

(11)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter - Coop

(4)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 900 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g haricots verts. till servering
  • Rotfruktsgratäng:
  • 400 g morötter
  • 400 g rotselleri
  • 400 g palsternackor
  • 5 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl riven västerbottensost

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör. Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  3. Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.

Servering

Toppa med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-10-06

Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Nacho de lux med pulled pork - Coop

(5)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)

Krämig grönkåls- och pumpagratäng - Coop

(11)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies