Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 900 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g haricots verts. till servering
  • Rotfruktsgratäng:
  • 400 g morötter
  • 400 g rotselleri
  • 400 g palsternackor
  • 5 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör. Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  3. Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.

Servering

Toppa med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-10-06

Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍

Liknande recept

Pastagratäng med pennepasta

(16)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Dagobertare extra allt

(5)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 150 g haricots verts. till servering
  • Rotfruktsgratäng:
  • 400 g morötter
  • 400 g rotselleri
  • 400 g palsternackor
  • 5 dl grädde
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl riven västerbottensost

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör. Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  3. Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.

Servering

Toppa med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2018-10-06

Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍

Liknande recept

Pastagratäng med pennepasta

(16)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Köttbullar med chèvre

(0)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Dagobertare extra allt

(5)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies