
Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med Västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 900 g fläskfilé
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 msk smör
- 150 g haricots verts. till servering
- Rotfruktsgratäng:
- 400 g morötter
- 400 g rotselleri
- 400 g palsternackor
- 5 dl grädde
- 1 stor vitlöksklyfta, finriven
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 2 dl riven Västerbottensost
Gör så här
- Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar.
- Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
- Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör.
- Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°.
- Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
- Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.
Servering
Toppa med färsk timjan.
Liknande recept
Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Det är trevligt att laga riktigt klassisk bjudmat ibland. Helstekt fläskfilé, gräddig rotfruktsgratäng med Västerbottensost och haricots verts. Klassiskt och alltid lika gott!
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar.
- Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
- Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör.
- Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista ca 10 min, tills köttet har en innertemperatur på 68°.
- Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
- Fräs haricots verts hastigt i lite smör precis innan servering. Strö över flingsalt.
Servering
Toppa med färsk timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-10-06
Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ulrika
2018-10-06
Otroligt gott! Viktigt med haricots verts, de binder samman smakerna! 👍