Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (9 betyg)

Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Gör så här

  1. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (9 betyg)

Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)