För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
2.25 (8 betyg)

Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Gör så här

  1. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chilibiff-wrap

(3)

Rosépepparfilé

(44)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Köttbullar med chèvre

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
2.25 (8 betyg)

Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chilibiff-wrap

(3)

Rosépepparfilé

(44)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Köttbullar med chèvre

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)