
Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar
Betyg (1-5):
Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g fläskfilé
- svartpeppar
- 1 dl shiitake
- 1 dl skogschampinjoner
- 1 dl portabellosvampar
- 1 dl ostronskivling
- 1 msk smör och olivolja till stekning
- 2 dl vatten
- 12 små, skalade smålökar
- salt
Gör så här
- Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
- Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
- Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
- Servera köttet med svamppannan.
Servering
Servera med en god portvins- eller rödvinssås.
Liknande recept
Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar
Betyg (1-5):
Mustiga smaker som passar utmärkt till en kryddig rödvinssås.
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
- Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
- Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
- Servera köttet med svamppannan.
Servering
Servera med en god portvins- eller rödvinssås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!