För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(78)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Pot au feu

(37)

Klassisk paella

(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingwok med cashewnötter

(78)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Pot au feu

(37)

Klassisk paella

(11)