Helgrillad entrecôte med chilimarmelad

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Hetta och sötma i en perfekt blandning i marmeladen till den grillade entrecôten.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g entrecôte i bit
  • 4 dl rörsocker
  • 5 skivade röda chilifrukter
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk fisksås

Gör så här

  1. Gnid in köttbiten med flingsalt och peppar. Grilla köttet runt om till fin stekyta. Flytta köttbiten till indirekt grillvärme under lock och grilla ytterligare ca 20 min, till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp. Grilla majsen runt om ca 10 min.

Chilimarmelad

  1. Lägg alla ingredienser till marmeladen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 15 min. Späd ev med lite vatten om marmeladen känns för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-09

Min marmelad blir väldigt lös? Vad är fel?

Lisa

2014-07-08

Chilimarmeladen är något av det godaste tillbehör jag ätit till grillat! Mums!

Britta/webbredaktionen

2014-04-23

@Maria Det ska vara 0,5 dl vitvinsvinäger och det är en marmelad som serveras som tillbehör.

Maria

2014-04-22

är det en marinad som köttet ska ligga i eller en marmelad som man äter till. och hur mycket vitvinsvinäger ska det vara? Lite otydligt

Liknande recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärspaté

(6)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g entrecôte i bit
  • 4 dl rörsocker
  • 5 skivade röda chilifrukter
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk fisksås

Helgrillad entrecôte med chilimarmelad

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Hetta och sötma i en perfekt blandning i marmeladen till den grillade entrecôten.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in köttbiten med flingsalt och peppar. Grilla köttet runt om till fin stekyta. Flytta köttbiten till indirekt grillvärme under lock och grilla ytterligare ca 20 min, till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp. Grilla majsen runt om ca 10 min.

Chilimarmelad

  1. Lägg alla ingredienser till marmeladen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 15 min. Späd ev med lite vatten om marmeladen känns för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-09

Min marmelad blir väldigt lös? Vad är fel?

Lisa

2014-07-08

Chilimarmeladen är något av det godaste tillbehör jag ätit till grillat! Mums!

Britta/webbredaktionen

2014-04-23

@Maria Det ska vara 0,5 dl vitvinsvinäger och det är en marmelad som serveras som tillbehör.

Maria

2014-04-22

är det en marinad som köttet ska ligga i eller en marmelad som man äter till. och hur mycket vitvinsvinäger ska det vara? Lite otydligt

Liknande recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärspaté

(6)

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies