Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Matkassens caesarsallad

(30)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

(0)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini

(14)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Matkassens caesarsallad

(30)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

(0)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies