
Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor
Betyg (1-5):
Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hel kyckling, gärna majskyckling
- 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
- 3 dl ris
- Marinad:
- 2 msk färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 röd chili, finhackad
- 1 msk neutral olja
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- Vitlöksfrästa haricots verts:
- 150 g haricots verts
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 msk neutral olja
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
- Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.
Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.
Liknande recept
Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor
Betyg (1-5):
Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
- Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.
Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!