Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Laddad med vitaminer är den här smakrika laxen med ugnsbakade grönsaker.

Tillagningstid: 1 timme + 2 dygn i frys
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl havtorn
  • 1 dl vatten
  • 400 g skivad färsk lax (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 400 g gulbetor ca 6-8 små
  • 1.5 dl grovt havssalt
  • 3 dl tärnat surdegsbröd
  • 1.5 msk rapsolja
  • 500 g blomkålsbuketter
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g salladsmix t ex röd mangold, rucola, maché, ärtskott
  • olja
  • vinäger eventuellt

Gör så här

  1. Koka havtorn (spara några till garnering) och vatten på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Mixa till en puré och sila genom en trådsil och låt svalna något.
  2. Lägg laxen på ett fat, salta, pensla över havtornspurén och marinera cirka en timme i kylen. Lägg gulbetorna på en bädd av grovt havssalt i långpanna och baka i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna något, skala dem och skär i skivor.
  3. Lägg brödtärningarna i en liten långpanna, häll över olja och salt. Blanda väl och stek i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Halstra blomkålen i en stekpanna på medelvärme i smör, salt och peppar, i cirka 10 minuter tills de är al dente. .
  5. Fördela grönsaker, sallad, ärtskott och lax på ett fat. Ringla över lite olja och eventuellt vinäger. Toppa med brödkrutonger och havtorn

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Fiskpaté

(21)

Rödbetsgravad lax

(20)

Senapssill och lingonsill

(17)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Tonfiskspett

(10)

Inkokt lax

(8)

Gravad lax

(21)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl havtorn
  • 1 dl vatten
  • 400 g skivad färsk lax (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 400 g gulbetor ca 6-8 små
  • 1.5 dl grovt havssalt
  • 3 dl tärnat surdegsbröd
  • 1.5 msk rapsolja
  • 500 g blomkålsbuketter
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g salladsmix t ex röd mangold, rucola, maché, ärtskott
  • olja
  • vinäger eventuellt

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Laddad med vitaminer är den här smakrika laxen med ugnsbakade grönsaker.

Tillagningstid: 1 timme + 2 dygn i frys
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka havtorn (spara några till garnering) och vatten på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Mixa till en puré och sila genom en trådsil och låt svalna något.
  2. Lägg laxen på ett fat, salta, pensla över havtornspurén och marinera cirka en timme i kylen. Lägg gulbetorna på en bädd av grovt havssalt i långpanna och baka i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna något, skala dem och skär i skivor.
  3. Lägg brödtärningarna i en liten långpanna, häll över olja och salt. Blanda väl och stek i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Halstra blomkålen i en stekpanna på medelvärme i smör, salt och peppar, i cirka 10 minuter tills de är al dente. .
  5. Fördela grönsaker, sallad, ärtskott och lax på ett fat. Ringla över lite olja och eventuellt vinäger. Toppa med brödkrutonger och havtorn

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Fiskpaté

(21)

Rödbetsgravad lax

(20)

Senapssill och lingonsill

(17)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Tonfiskspett

(10)

Inkokt lax

(8)

Gravad lax

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies