Havrepannkakor

Betyg (1-5):
4.1 (29 betyg)

Morötterna ger pannkakorna lite sötma och en härligt gyllengul färg. Grönsaksstavar till ger vitaminer och tugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 5.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 morötter (ca 140 g)
  • olja att steka i
  • Till servering
  • färska bär eller sylt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt till en smet. Skala och riv morötterna fint. Rör ner i smeten. Mixa smeten slät med en stavmixer.
  2. Stek pannkakorna i ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem, så håller de ihop prima.
  3. Servera med färska bär eller sylt.

Tips

Bästa tricket för en fin första pannkaka är att låta pannan bli riktigt varm innan smeten hälls i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2018-10-04

Det är ju torsdag idag, så vi unnade oss dessa pannkakor som efterrätt till ärtsoppan. Gott med egenkokt äppelmos med kanel till. Enkel recept med god resultat.

Hilda

2018-01-19

Pannkakorna håller ihop finfint om man rör ner äggen efter att ha mixat mjölk, gryn, mjöl, salt och morötter!

Kerstin

2018-01-05

Du som inte fick dem att hålla ihop, kunde det vara att du inte finrivit morötterna?

Sara

2016-09-11

Mycket goda pannkakor!

Simon

2016-08-28

Gick bara att steka i teflonpanna med extrem non-stick. Annars föredrar jag gjutjärn. Pannkakorna håller ihop dåligt, för lite vetemjöl?, och tar mycket längre tid än vanliga pannkakor att steka. Den stora mängden fett som behövdes i pannan gör att de nog inte heller är ett nyttigare alternativ.

Camilla

2016-07-16

Nyttigare än vanliga pannkakor och ändå förvånansvärt goda!

Emmelie

2016-07-16

Vi hade inga problem alls med att få pannkakorna att hålla ihop - vi hade en bra stekpanna och rikligt med olja. De blev jättegoda. En perfekt lunch när man har barn.

Anna

2016-07-04

Helt värdelöst. Dom vart brända, omöjliga att vända, gick sönder. Håller mig till vanliga pannkakor i fortsättningen. Dessa kunde jag inte få till.

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Örtfrittata

(2)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Frasvåfflor

(123)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 5.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 morötter (ca 140 g)
  • olja att steka i
  • Till servering
  • färska bär eller sylt

Havrepannkakor

Betyg (1-5):
4.1 (29 betyg)

Morötterna ger pannkakorna lite sötma och en härligt gyllengul färg. Grönsaksstavar till ger vitaminer och tugg!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt till en smet. Skala och riv morötterna fint. Rör ner i smeten. Mixa smeten slät med en stavmixer.
  2. Stek pannkakorna i ganska het panna. Snåla inte med fettet och låt pannkakorna få lite yta innan du vänder dem, så håller de ihop prima.
  3. Servera med färska bär eller sylt.

Tips

Bästa tricket för en fin första pannkaka är att låta pannan bli riktigt varm innan smeten hälls i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Arja

2018-10-04

Det är ju torsdag idag, så vi unnade oss dessa pannkakor som efterrätt till ärtsoppan. Gott med egenkokt äppelmos med kanel till. Enkel recept med god resultat.

Hilda

2018-01-19

Pannkakorna håller ihop finfint om man rör ner äggen efter att ha mixat mjölk, gryn, mjöl, salt och morötter!

Kerstin

2018-01-05

Du som inte fick dem att hålla ihop, kunde det vara att du inte finrivit morötterna?

Sara

2016-09-11

Mycket goda pannkakor!

Simon

2016-08-28

Gick bara att steka i teflonpanna med extrem non-stick. Annars föredrar jag gjutjärn. Pannkakorna håller ihop dåligt, för lite vetemjöl?, och tar mycket längre tid än vanliga pannkakor att steka. Den stora mängden fett som behövdes i pannan gör att de nog inte heller är ett nyttigare alternativ.

Camilla

2016-07-16

Nyttigare än vanliga pannkakor och ändå förvånansvärt goda!

Emmelie

2016-07-16

Vi hade inga problem alls med att få pannkakorna att hålla ihop - vi hade en bra stekpanna och rikligt med olja. De blev jättegoda. En perfekt lunch när man har barn.

Anna

2016-07-04

Helt värdelöst. Dom vart brända, omöjliga att vända, gick sönder. Håller mig till vanliga pannkakor i fortsättningen. Dessa kunde jag inte få till.

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Örtfrittata

(2)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Frasvåfflor

(123)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies