Havregrynsgröt

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (2)
  • 4 dl havregryn
  • 9 dl vatten

Gör så här

  1. Mät upp gryn, vatten och salt i en kastrull. Koka gröten 2-5 minuter, se förpackningen. Rör då och då. Servera med mjölk och eventuellt äppelmos eller lingonsylt.

I mikrovågsugnen

  1. Praktiskt att tillaga direkt i tallriken. Följ anvisningen på förpackningen.

Tipa

  1. Låt lite russin eller en banan koka med i gröten. Byt ut mos eller sylt mot ett rårivet sött äpple eller päron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2013-03-08

Det är ett bra recept men jag brukar byta ut antingen allt eller hälften av vattnet till mjölk istället, blir lite mer smak då :) sen om man har lite vanilj essens eller vaniljsocker ger det en fin smak.

2 st
  • Ingredienser (2)
  • 4 dl havregryn
  • 9 dl vatten

Havregrynsgröt

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp gryn, vatten och salt i en kastrull. Koka gröten 2-5 minuter, se förpackningen. Rör då och då. Servera med mjölk och eventuellt äppelmos eller lingonsylt.

I mikrovågsugnen

  1. Praktiskt att tillaga direkt i tallriken. Följ anvisningen på förpackningen.

Tipa

  1. Låt lite russin eller en banan koka med i gröten. Byt ut mos eller sylt mot ett rårivet sött äpple eller päron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2013-03-08

Det är ett bra recept men jag brukar byta ut antingen allt eller hälften av vattnet till mjölk istället, blir lite mer smak då :) sen om man har lite vanilj essens eller vaniljsocker ger det en fin smak.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies