Havreflarn

Betyg (1-5):
2.96 (75 betyg)

Ugnstemperatur:175-Grill
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl stora havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. <p>Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält fettet och rör ner grynen i det heta fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.
  4. Kokosflarn med apelsinsmak: Följ receptet ovan, men tag bara 75 g fett, byt ut havregrynen mot 100 g (2 1/2-3 dl) kokosflingor och smaksätt med rivet skal av 1/2 apelsin. Kakorna kan läggas ihop två och två med t ex apelsinkräm emellan. Gör då ca 45 flarn av satsen.
  5. Apelsinkräm: Blanda ca 50 g rumsvarmt smör eller delikatessmargarin med 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker eller 1/2 tsk Vanila, 1 äggula, rivet skal av 1/2 apelsin och 1 msk pressad apelsin.
  6. Kakorna går bra att frysa med kräm emellan. Är bäst innan de tinat helt.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-12-17

Detta recept var superbra. Skippade sirapen. Nu kan jag förvara dem i burken utan mellanlägg. De är precis som jag vill ha dem. Tack för bra enkelt recept utan krusiduller.

Åsa

2015-12-14

Helt perfekta flarn. Lätta och goda. Jag satte i en tsk ljus sirap, då blev de så där sega och goda. Ska pensla på smält choklad och klistra ihop dem.

Sonny o monica

2015-12-03

Perfekt delikata

M

2015-09-18

Vad är detta för recept? Ägg i? Höll inte ihop.

Amanda

2015-09-08

Inte direkt havreflarn, men dom var ändå väldigt goda!

Nora

2015-08-10

Detta sög!!! BAKA INTE. Mjuka och smakar illa.

Petra

2015-06-03

Riktigt äckliga, värsta jag smakat.

ingela

2015-06-02

Ur goda kakor lätta att göra.

Eric

2014-11-28

10-10

karin

2014-05-18

5/5 Morsan blev glad när hon kom hem med hela köket fullt av havreflarn! Mycket gott recept

Anna

2014-05-18

Riktigt goda:-)

2

2013-05-18

2

1

2013-05-18

1

Nettan

2012-08-07

Bra recept, blir fina och goda

6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl stora havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Havreflarn

Betyg (1-5):
2.96 (75 betyg)

Ugnstemperatur:175-Grill
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält fettet och rör ner grynen i det heta fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.
  4. Kokosflarn med apelsinsmak: Följ receptet ovan, men tag bara 75 g fett, byt ut havregrynen mot 100 g (2 1/2-3 dl) kokosflingor och smaksätt med rivet skal av 1/2 apelsin. Kakorna kan läggas ihop två och två med t ex apelsinkräm emellan. Gör då ca 45 flarn av satsen.
  5. Apelsinkräm: Blanda ca 50 g rumsvarmt smör eller delikatessmargarin med 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker eller 1/2 tsk Vanila, 1 äggula, rivet skal av 1/2 apelsin och 1 msk pressad apelsin.
  6. Kakorna går bra att frysa med kräm emellan. Är bäst innan de tinat helt.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-12-17

Detta recept var superbra. Skippade sirapen. Nu kan jag förvara dem i burken utan mellanlägg. De är precis som jag vill ha dem. Tack för bra enkelt recept utan krusiduller.

Åsa

2015-12-14

Helt perfekta flarn. Lätta och goda. Jag satte i en tsk ljus sirap, då blev de så där sega och goda. Ska pensla på smält choklad och klistra ihop dem.

Sonny o monica

2015-12-03

Perfekt delikata

M

2015-09-18

Vad är detta för recept? Ägg i? Höll inte ihop.

Amanda

2015-09-08

Inte direkt havreflarn, men dom var ändå väldigt goda!

Nora

2015-08-10

Detta sög!!! BAKA INTE. Mjuka och smakar illa.

Petra

2015-06-03

Riktigt äckliga, värsta jag smakat.

ingela

2015-06-02

Ur goda kakor lätta att göra.

Eric

2014-11-28

10-10

karin

2014-05-18

5/5 Morsan blev glad när hon kom hem med hela köket fullt av havreflarn! Mycket gott recept

Anna

2014-05-18

Riktigt goda:-)

2

2013-05-18

2

1

2013-05-18

1

Nettan

2012-08-07

Bra recept, blir fina och goda

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies