För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Havreflarn

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Krispiga havreflarn som går fort att baka och passar perfekt till fikat. Kakorna som alltid blir en succé!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
35 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält smöret och rör ner grynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma.
  5. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkon- och färskosttoast

(8)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Kolapaj med salta jordnötter

(10)

Varm vit choklad

(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Havreflarn

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Krispiga havreflarn som går fort att baka och passar perfekt till fikat. Kakorna som alltid blir en succé!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
35 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ljusa och mycket spröda. Satsen är med avsikt inte så stor. Om smeten får stå länge sväller grynen och kakorna flyter inte ut som de ska. Gör hellre 2 satser i följd än en dubbel.
  2. Sätt på ugnen. Smält smöret och rör ner grynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Klicka genast ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem ev över ett spånjärn eller över en käpp medan de är varma.
  5. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkon- och färskosttoast

(8)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Lingon- och marängpaj

(4)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Kolapaj med salta jordnötter

(10)

Varm vit choklad

(5)