Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)