Hasselnötsmarshmallows

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.

70 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 200 g rostade hasselnötter
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl kallt vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • olja att pensla form och slickepott med

Gör så här

  1. Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
  2. Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
  3. Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
  4. Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.

Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Wallin

2011-12-17

Julgodis

Liknande recept

Blåbärscocotter

(19)

Chokladtoppar

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbstrifle

(15)

Knäckig saffranstosca

(30)

Morots-halwa

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g rostade hasselnötter
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl kallt vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • olja att pensla form och slickepott med

Hasselnötsmarshmallows

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.

70 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
  2. Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
  3. Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
  4. Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.

Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Wallin

2011-12-17

Julgodis

Liknande recept

Blåbärscocotter

(19)

Chokladtoppar

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbstrifle

(15)

Knäckig saffranstosca

(30)

Morots-halwa

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies