Hasselnötsfyllda chokladpraliner

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 200 g chokladknappar, vita
  • 1 dl hasselnötskräm eller nutella, rumsvarm
  • hasselnötter, gärna torrostade

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
  3. Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladfudge med jordnötter

(12)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Moussetårta tricolor

(65)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Chokladgodis med puffat ris

(1)

Jordnöts- och chokladrutor

(43)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Julbomb

(5)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 200 g chokladknappar, vita
  • 1 dl hasselnötskräm eller nutella, rumsvarm
  • hasselnötter, gärna torrostade

Hasselnötsfyllda chokladpraliner

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
  3. Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladfudge med jordnötter

(12)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Moussetårta tricolor

(65)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Chokladgodis med puffat ris

(1)

Jordnöts- och chokladrutor

(43)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Julbomb

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies