
Hasselnötsfyllda chokladpraliner
Betyg (1-5):
Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (3)
- 200 g chokladknappar, vita
- 1 dl hasselnötskräm eller nutella, rumsvarm
- hasselnötter, gärna torrostade
Gör så här
- Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
- Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
- Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.
Liknande recept
Hasselnötsfyllda chokladpraliner
Betyg (1-5):
Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
- Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
- Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!