Hasselnötsfyllda chokladpraliner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g chokladknappar, vita
  • 1 dl hasselnötskräm eller nutella, rumsvarm
  • hasselnötter, gärna torrostade

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
  3. Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladbollar med proteinpudding

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 200 g chokladknappar, vita
  • 1 dl hasselnötskräm eller nutella, rumsvarm
  • hasselnötter, gärna torrostade

Hasselnötsfyllda chokladpraliner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Om ni har en isbitskarta av mjukt silikon är det förvånansvärt enkelt att lyckas med dessa hasselnötsfyllda chokladpraliner. Se till att chokladen täcker formen ordentligt så fyllningen inte kryper ut ur det vita chokladskalet bara.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Pensla insidan av en isbitskarta av mjuk silikon med en del av chokladen, tänk på att det ska räcka till att täcka pralinerna också. Låt stelna helt i kylen, ca 15 min.
  2. Spritsa ner hasselnötskrämen i formarna så de fyller ca ½ av formarna, stick ner en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna i kylen, ca 15 min.
  3. Pensla ovansidan med resten av den smälta chokladen. Låt stelna i kylen. Lossa försiktigt chokladbitarna ur formen och förvara pralinerna i en burk med tättslutande lock i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladbollar med proteinpudding

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)