Hasselbackspotatis grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (22 betyg)

Grundrecept på festlig hasselbackspotatis i ugn med smält smör och salt. Perfekt tillbehör till kött!

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g medelstora potatisar
  • 2.5 msk margarin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Det går bra om man lägger den i en träsked eller mot kanten av ett inte alltför tjockt skärbräde.
  2. Lägg potatisarna med den skurna sidan upp på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med smält margrin.
  3. Stek dem mjuka i ugnen (ca 45 minuter). Strö mot slutet av stekningen över lite salt.

Variation:

  1. Skala potatisen och dela var och en i 4-6 lika delar, t ex klyftor. Lägg dem i ett lager i en smord ugnssäker form. Pensla med smält margarin, strö över 1 msk hel kummin. Stek dem mjuka i ugn 20-30 minuter.

Servering

Servera potatisarna med grönsaker och sallad till kötträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mona

2015-05-01

Jag strör över lite riven ost ca 20 minuter innan de är klara. Står i ett recept som jag har sedan 40 år tillbaka, blir väldigt gott, blandar också i lite ströbröd i osten

linda

2014-07-30

Brukar sikta över lite fint ströbröd mot slutet, kanske 10 minuter innan de är klara. Ger en väldigt god knaprig yta!

Liknande recept

Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 800 g medelstora potatisar
  • 2.5 msk margarin
  • 0.5 tsk salt

Hasselbackspotatis grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (22 betyg)

Grundrecept på festlig hasselbackspotatis i ugn med smält smör och salt. Perfekt tillbehör till kött!

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Det går bra om man lägger den i en träsked eller mot kanten av ett inte alltför tjockt skärbräde.
  2. Lägg potatisarna med den skurna sidan upp på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med smält margrin.
  3. Stek dem mjuka i ugnen (ca 45 minuter). Strö mot slutet av stekningen över lite salt.

Variation:

  1. Skala potatisen och dela var och en i 4-6 lika delar, t ex klyftor. Lägg dem i ett lager i en smord ugnssäker form. Pensla med smält margarin, strö över 1 msk hel kummin. Stek dem mjuka i ugn 20-30 minuter.

Servering

Servera potatisarna med grönsaker och sallad till kötträtter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mona

2015-05-01

Jag strör över lite riven ost ca 20 minuter innan de är klara. Står i ett recept som jag har sedan 40 år tillbaka, blir väldigt gott, blandar också i lite ströbröd i osten

linda

2014-07-30

Brukar sikta över lite fint ströbröd mot slutet, kanske 10 minuter innan de är klara. Ger en väldigt god knaprig yta!

Liknande recept

Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)