Hasselbackspotatis grundrecept

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 800 g medelstora potatisar
  • 2.5 msk margarin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Det går bra om man lägger den i en träsked eller mot kanten av ett inte alltför tjockt skärbräde.
  2. Lägg potatisarna med den skurna sidan upp på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med smält margrin.
  3. Stek dem mjuka i ugnen (ca 45 minuter). Strö mot slutet av stekningen över lite salt.

Variation:

  1. Skala potatisen och dela var och en i 4-6 lika delar, t ex klyftor. Lägg dem i ett lager i en smord ugnssäker form. Pensla med smält margarin, strö över 1 msk hel kummin. Stek dem mjuka i ugn 20-30 minuter.

Servering

Servera potatisarna med grönsaker och sallad till kötträtter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mona

2015-05-01

Jag strör över lite riven ost ca 20 minuter innan de är klara. Står i ett recept som jag har sedan 40 år tillbaka, blir väldigt gott, blandar också i lite ströbröd i osten

linda

2014-07-30

Brukar sikta över lite fint ströbröd mot slutet, kanske 10 minuter innan de är klara. Ger en väldigt god knaprig yta!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(7)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 800 g medelstora potatisar
  • 2.5 msk margarin
  • 0.5 tsk salt

Hasselbackspotatis grundrecept

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom. Det går bra om man lägger den i en träsked eller mot kanten av ett inte alltför tjockt skärbräde.
  2. Lägg potatisarna med den skurna sidan upp på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med smält margrin.
  3. Stek dem mjuka i ugnen (ca 45 minuter). Strö mot slutet av stekningen över lite salt.

Variation:

  1. Skala potatisen och dela var och en i 4-6 lika delar, t ex klyftor. Lägg dem i ett lager i en smord ugnssäker form. Pensla med smält margarin, strö över 1 msk hel kummin. Stek dem mjuka i ugn 20-30 minuter.

Servering

Servera potatisarna med grönsaker och sallad till kötträtter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mona

2015-05-01

Jag strör över lite riven ost ca 20 minuter innan de är klara. Står i ett recept som jag har sedan 40 år tillbaka, blir väldigt gott, blandar också i lite ströbröd i osten

linda

2014-07-30

Brukar sikta över lite fint ströbröd mot slutet, kanske 10 minuter innan de är klara. Ger en väldigt god knaprig yta!

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(7)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies