
Harissa
Betyg (1-5):
Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.
Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 grovhackade röda chili
- 300 g grillad paprika i olja
- 2 tomater, i stora bitar
- 0.5 rödlök, i stora bitar
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 0.5 citron, pressad saft
- 2 msk hackad bladpersilja
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk chiliflingor
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.
Harissa
Betyg (1-5):
Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.
Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!