Harissa

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.

Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 grovhackade röda chili
  • 300 g grillad paprika i olja
  • 2 tomater, i stora bitar
  • 0.5 rödlök, i stora bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 grovhackade röda chili
  • 300 g grillad paprika i olja
  • 2 tomater, i stora bitar
  • 0.5 rödlök, i stora bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Harissa

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.

Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies