Hårdkokt ägg

Betyg (1-5):
3.73 (49 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
Svårighetsgrad:Enkel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (2)
  • ägg
  • vatten

Gör så här

  1. Ägg kan läggas ner i kallt eller kokande vatten.
  2. Med kallt vatten: Lägg ägget i en kastrull med kallt vatten som täcker. Koka upp och låt ägget sjuda i 7-8 min.
  3. Med kokande vatten: Koka upp vattnet. Lägg försiktigt ner ägget med en sked. Vattnet ska täcka ägget. Sjud 9-10 min.
  4. Spola ägget under kallt vatten och skala därefter ägget.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Förrättstips

2016-01-19

Koka ägget, dela det på mitten med en vass kniv genom ett hårt slag. Tänk giljotin under revolutionen. Gröp ur och lägg allt ägg i en mixer, blanda med ett kryddmått ketchup per ägg, lite salt, peppar, paprikapulver, anis och om man vill förstärka den sydamerikanska smaken - strö över fänkål. Mixa slätt, fyll ägghalvorna, gratinera i ugn och voilà! Strö över florsocker innan servering

Kocken

2015-10-04

Servera med räkor, strösocker och lite pudrad kanel över. MUMS!

john

2015-08-25

Efter man har skalat ägget äter man skalet bäst med lite räkor

Rågbjörn

2014-11-17

Innan jag kokar mina ägg brukar jag knäcka dom i en stekpanna och fräsa på dom lite. Kanonbra sätt att göra rostbiff på!

johan

2014-08-10

Skalet är väldigt gott faktiskt

Matlagarn'

2014-05-04

Glöm inte det med att skala :)

Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Frasig minipizza

(19)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Caesarsallad seafood

(24)

Rulltårta ginger delight

(7)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • ägg
  • vatten

Hårdkokt ägg

Betyg (1-5):
3.73 (49 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
Svårighetsgrad:Enkel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ägg kan läggas ner i kallt eller kokande vatten.
  2. Med kallt vatten: Lägg ägget i en kastrull med kallt vatten som täcker. Koka upp och låt ägget sjuda i 7-8 min.
  3. Med kokande vatten: Koka upp vattnet. Lägg försiktigt ner ägget med en sked. Vattnet ska täcka ägget. Sjud 9-10 min.
  4. Spola ägget under kallt vatten och skala därefter ägget.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Förrättstips

2016-01-19

Koka ägget, dela det på mitten med en vass kniv genom ett hårt slag. Tänk giljotin under revolutionen. Gröp ur och lägg allt ägg i en mixer, blanda med ett kryddmått ketchup per ägg, lite salt, peppar, paprikapulver, anis och om man vill förstärka den sydamerikanska smaken - strö över fänkål. Mixa slätt, fyll ägghalvorna, gratinera i ugn och voilà! Strö över florsocker innan servering

Kocken

2015-10-04

Servera med räkor, strösocker och lite pudrad kanel över. MUMS!

john

2015-08-25

Efter man har skalat ägget äter man skalet bäst med lite räkor

Rågbjörn

2014-11-17

Innan jag kokar mina ägg brukar jag knäcka dom i en stekpanna och fräsa på dom lite. Kanonbra sätt att göra rostbiff på!

johan

2014-08-10

Skalet är väldigt gott faktiskt

Matlagarn'

2014-05-04

Glöm inte det med att skala :)

Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Frasig minipizza

(19)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Caesarsallad seafood

(24)

Rulltårta ginger delight

(7)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies